Wat moet je doen voor een bus rijbewijs?

Ben jij van plan om een bus rijbewijs te halen? Of wil je gewoon oriënteren wat je allemaal moet doen voor zo’n rijbewijs? Dan ben je bij deze blog op het juiste adres. In deze blog probeer ik je zoveel mogelijk uitleg te geven over het behalen van je D1, D en DE rijbewijs.

Theorie voor bus rijbewijs

Net zoals bij een auto rijbewijs moet je ook voor een bus rijbewijs je theorie halen. Tijdens dit theorie-examen komen er verschillende vragen naar voren op het gebied van veiligheid en kennis. Zorg er dus voor dat jij goed voorbereid bent op dit theorie-examen. Als je je theorie in één keer haalt, zal dat je veel tijd en geld schelen.

Wel of geen code95?

Code95 is een cursus die beroepschauffeurs moeten afleggen. Als jij dus beroepschauffeur wilt worden is het verplicht om ook deze cursus te halen. Maar wil jij dat niet worden en heb je het alleen nodig voor bepaalde werkzaamheden zoals bijvoorbeeld een monteur. Heb je een Code95 niet nodig.

Verschillende soorten bus rijbewijzen

Je hebt 3 verschillende soorten rijbewijzen voor de bus. Zo heb je en D1-rijbewijs. Dit rijbewijs geldt voor chauffeurs die niet meer dan 16 mensen hoeven te vervoeren. Het voordeel van een D1-rijbewijs is dat je minder theorie hoeft te leren. Ook zijn de kosten veel lager in vergelijking met een D-rijbewijs. Met een D rijbewijs kun je met elke touringcar de weg op. Dit rijbewijs heb je nodig als je meer dan 8 personen wilt vervoeren. Ook heb je tot slot nog een DE rijbewijs deze heb je nodig als je nog een aanhanger achter de bus wilt hebben. Bij dit rijbewijs ligt vooral de focus op het achteruit rijden, plaatsing bij een bushalte en recht achteruitrijden.

Wil je meer weten over het behalen van je bus rijbewijs of heb je vragen over bepaalde onderwerpen? Neem dan een kijkje op de website van Rijschool Hendriks.