Zo bereid je je goed voor op autorijles

Je weet wat ze zeggen: een goed begin is het halve werk. Dat geldt natuurlijk ook voor rijlessen: hoe beter voorbereid je achter het stuur zit, des te makkelijker het rijden je af zal gaan. Om je goed op weg te helpen, lees je in deze blog enkele tips over hoe je je zo goed mogelijk voor kan bereiden op autorijles. 

Haal je theorie

Het is een goed idee om je theorie te halen voordat je begint met praktijklessen. Op die manier heb je alvast een idee van wat je allemaal kan verwachten als je de auto instapt. Je rijinstructeur hoeft jou niet uit te leggen hoe je de lichten van de auto aanzet, dat weet jij natuurlijk al lang! Daarnaast is het ook van belang dat je op de hoogte bent van alle verkeersregels, zoals wie er voorrang heeft op een gelijkwaardig kruispunt. Je zult zien dat het lesproces hierdoor een stuk soepeler zal verlopen!

Zoek de juiste rijschool

Een groot deel van het succes van je rijlessen is afhankelijk van hoe de rijschool waar je gaat lessen is. Een goede indicatie hiervan is bijvoorbeeld het slagingspercentage, wat aangeeft hoe veel examenkandidaten ook daadwerkelijk slagen. Dit percentage kan je op internet vinden. Daarnaast is het ook fijn als er een persoonlijke klik is tussen jou en je rijinstructeur. Hier kan je achterkomen door een proefles te nemen. Bij de meeste rijscholen is dit geheel vrijblijvend en gratis, bijvoorbeeld bij deze rijschool in Den Bosch.

Blijf kalm

Natuurlijk is je eerste rijles hartstikke eng, maar dat is voor iedereen zo! Weet dat er helemaal niks fout kan gaan, want je rijinstructeur zal altijd ingrijpen. Zelfs als je een keer een foutje maakt, ga daar dan niet te veel over in zitten. Zie het eerder als een leermoment en neem je voor er meer op te gaan letten en probeer het volgende keer wél goed te doen!